Cikkek
Friss bejegyzések
2016.09.07. 17:34
2016.08.25. 08:28
2016.07.05. 17:34
2016.05.15. 09:19
2016.03.21. 16:03
Friss hozzászólások
 
Chat
 
Látogatók
Indulás: 2015-01-23
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Babázás

Születés

2015.06.20. 14:35, Enma22
Egy igazi csoda

2015.06.12. éjfél után nem sokkal elindultam rögös utanom az anyává válás felé. Nem volt könnyű, meg kell mondjam, és bizony még sokáig emlékezni fogok rá, de akkor is lesz kistestvér ha készen állunk majd rá.

Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy milyen is lesz majd, ha elfolyik a magzatvíz, féltem, hogy hol ér el, a boltban, otthon, bárhol.

Aztán otthon jött rám. Épp a mosdóból tértem vissza, lefeküdtem az oldalamra, és akkor éreztem a bugyborgást odalenn. Azonnal ébresztettem a páromat, még ment a TV. Kelljen fel, elfolyt a víz, vagyis folyik. Segítsen fel, mert olyan lesz az ágy, és én azt nem akartam, mivel egy memóriahabos feltét van rajta, meg amúgy se legyen olyan a matrac. Felhúzott és sprint a mosdóba. Persze eláztam, de a zuhatag nagy része a WC-ben landolt.

Kérdezte mi legyen, hívja a mentőket? Mondtam, hogy kérdezze meg az anyját, keltse fel, de amíg az én anyám ide nem ér senki nem hív senkit és semmit.

Szóval anyósom hívta anyámat, aki először azt sem tudta mi van, miért keresik, ugyanis nem ismerte fel anyósom hangját a telefonban.

Aztán kapcsolt, és azonnal rohant hozzánk, biciklivel persze, és azon imádkozott, hogy csak most ne essen le az a hülye lánc.

Mikor ide ért, párom akkor hívta fel a mentőket. Negyed óra alatt értek ki kb, de lehet rövidebb idő volt. Én úgy éreztem egyelőre abbamaradt a zuhatag, és átöltöztem gyorsan, bugyi, betét, naci, és másik póló.

Persze a mentőben már átáztam, azt hittem soha nem érünk már be.

Felkísértek, bevitték a batyumat, anya kinn maradt, nem jöhetett be. Én izgultam nagyon, hogy most mi merre, erre anyám nem jöhet be. Szívás.

Benn a nővérke leültetett, kérte a kiskönyvemet. Aztán persze megindult a vízesés, és jól eláztattam neki mindent, nem győzte hozni a mindenféle rongyokat. Hát sorry, ez van.

Fura szaga volt, nem tudom mihez hasonlítani, és csúszós.

Azt hittem soha nem végzünk már az adatok felvételével, még alá is kellett írnom ezt-azt. Fasza, épp ömlik belőlem a víz, és még irogáljak is. remegtem, mint a kocsonya.

Aztán le kellett vetkőznöm, és fel a vizsgálóasztalra. Jött az ügyeletes doki, és megvizsgált, ekkor még egy utolsó igazi adag víz kifolyt, és egyelőre búcsút inthettem neki. Borzalmasan fájt a vizsgálat, és csak egy ujjnyira voltam nyitva. Még váratott magára a dolog egy kicsit.

Kaptam egy kis kúpot, fel kellett helyeznem, hogy tudjak WC-zni ha kell, de nem kellett. Így aztán mehettem zuhanyozni, és felvenni a kórházi hálóinget.

Aztán kaptam egy ágyat, ahol szenvedhettem tovább. Igazából nem sok fájásom volt akkor még. Behívták végre anyukámat is, egy örökkévalóság volt már, majdnem 2 óra volt, hogy bejöhetett és persze hogy végeztünk mindennel. 

Rám rakták a babafigyelő gépet, ami nézte a fájást és a szívhangokat. Egy idő után nagyon leesett a baba szívhangja, és oxigénre kötöttek. Ekkor normalizálódott. Sajnos magam is alig kaptam levegőt az allergiától.

És persze a kaki az nem jött, de pisilnem azt még így is sokat kellett, és többször is levettek miatta a gépről, ugyanis ágytálba nekem nem ment a dolog, az olyan mintha magam alá pisilnék.

Így kimehettem a mosdóba. Sokáig szenvedtem, fájdalomcsillapítót nem adtak, mert nem lehet, epidurálist szintén nem adnak, hát kösz.

Akkor minek lehet kérni? Ezt nem igazán értettem, na mindegy.

Szóval elég sokáig szenvedtem, nem nagyon ment a tágulás, a fájások jöttek, de nem voltak elég intenzívek.

Azért én eléggé éreztem őket. Amikor már jobban fájt, és sűrűbbek voltak az összehúzódások, akkor rápattantam egy lasztira, hátha jobb úgy. Egy darabig oké is volt, majd olyanokat nyilalt belém, hogy kiabálnom kellett, és elbőgtem magam a fájdalomtól.

Anya is sírt velem. Szenvedtem, elfáradtam, már túl akartam lenni rajta. Eljött a reggel, a hét órát vártuk, a műszakváltást. Valaki jöjjön már, meghalok.

Megérkezett az ügyeletes doki, és azonnal infúziót kötetett be, amit már rég meg kellett volna kapnom, és akkor nem szenvedek 7 órán át.

Aztán jöhetett az igazi kín, a hirtelen tágulás, kakilás érzet, vissza kellett tartani, mert akkor szakad minden.

Éreztem, hogy nyomnom kell, de még nem lehetett, hiszen nem voltam eléggé kitágulva. Azt hiszem olyan 1 órán keresztül szenvedtem így, vagy több, már nagyon fáradt voltam addigra, kiabáltam néha, de próbáltam azért a légzésre figyelni. Anya szorította a kezem, aztán már csak az ágyat akartam markolászni.

Nem bírtam, nyomni akartam. Jöttek, megnéztek, fájáskor persze, rettenetes volt. Hozták végre a lábtámaszokat, előkészítették a terepet, és kezdődhetett a szülés végre.

Persze béna voltam itt is, vagy csak kezdő, és tudatlan, de inkább tudatlan. Nem készítettek fel arra ami jött.

Fájáskor nyomnom kellett, nagy levegő, benntart, nyom, és persze a doki nyúlkált, tágítani kezdte a gátamat, amitől megijedtem, és el is rántottam a jobb lábamat kicsit.

De rendesek voltak, azért közölték, hogy nem egy amerikai filmben vagyunk. Ha kiabálok, nem lesz erőm nyomni, szóval nagy levegő, ha elfogy megint nagy levegő és nyomunk egyfolytában. Hát három nyomásra meglett, a doki is rásegített a rekeszizomnál nyomkodott.

Aztán cupp, és sírás, megkönnyebbülés. Gratulálunk, kisfiú!

Á, pöcsösöm lett, meg voltam győződve róla, hogy nekem csakis lányom lehet.

Betekerték egy lepedőbe, és úgy ahogy volt zsinórostól meg is kaptam. Ahogy a szemébe néztem, már tudtam, hogy ő egy igazi kis csoda.

A babóca 9:20 perckor lett meg, 9 órás vajúdás után. De imádom!

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2015.06.21. 21:46
Divo

Pfuh. Annyira "vicces", hogy ahogy leírtad át tudtam teljesen érezni, és megint felment az adrenalin szintem. 
Őszintén? Nekem nem kell még egy gyerek :'D. Irigyellek, hogy sikerült természetes úton megszülnöd, meg hogy magadtól elfolyt a magzatvized (a burokrepesztés meg a best of r.hadt szar érzés kategóriába van). 

Sok boldogságot a kicsivel!!


Válasz:

Huh, köszike! Egyelőre nagyon jó baba, a meleget nagyon szereti, akkor alszik igazán jól, az időjárás változást ő is megérzi, olyankor nyűgösebb, de egy kis cici gyorsan megnyugtatja.

Még a többi beszámoló várat magára, de hamarosan írom őket, csak sokat pihizek, lefáraszt a baba teljesen. Meg persze van egyéb dolog is. De nagyon élvezem a dolgot, és még mindig hihetetlen az egész :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

A régi blog, ami a terhességemet követi végig teljes egészében elérhető ezen a linken:

BLOG

Új a nap alatt: ROVAT

Hamarosan a menüben is!

Új tartalom itt
 Rovat

Babakocsi mustra

 

 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ajánló

 

GRAVIDAKlub

 

 ROSSMANN

Annyira megtetszett ez a magazin, hogy be kell valljam sok éves "nem fizetek elő semmire" vallásomat adtam fel érte, ugyanis előfizettem rá. Maga az újság 2 havonta jelenik meg, de tele van szuper tippekkel, és érdemes eltenni későbbre is, mivel vegyesen vannak benne a cikkek.

Először igazából akkor találkoztam vele, mikor egy baba csomagban kaptam egy régebbi számot. Na attól kezdve beszereztem a frisseket is, nekem nagyon bejön.

*Ha nem látszik a kép akkor azért, mert a weboldalról linkeltem, és esetleg már törölték.

 
Elit

Aki kedvet érez hozzá, az jelentkezhet!

     

 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal