Cikkek
Friss bejegyzések
2016.09.07. 17:34
2016.08.25. 08:28
2016.07.05. 17:34
2016.05.15. 09:19
2016.03.21. 16:03
Friss hozzászólások
 
Chat
 
Látogatók
Indulás: 2015-01-23
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Blog

Terheléses vércukor vizsgálat

2015.02.27. 15:32, Enma22

Tegnap, azaz február 26-án megejtettem a 24. heti terheléses vércukor vizsgálatot, ami valami rejett cukorbetegséget hivatott kimutatni.

Reggel korán el kellett indulni, még 6 órakor. Előző este 20 óra óta nem ettem, csak ittam, mert azt muszáj, sajnálom, nem maradhatok szomjan is.

Ja és nem mellesleg reggel be kellett vennem a kötelező gyógyszeremet is, szóval ennyit a teljesen éh gyomorról. Ami kell az kell, a baba érdekében szedem, nem fogom kihagyni.

Sokat kellett várni mikor oda értünk, és sajna egy valami kezdett nagyon gyanús lenni. A többi kismama kis cetliket vett elő, valamint egy zacskót, amiben már sejtettem, hogy a glükóz van.

Ezek szerint kellett volna beutaló? Gondolhattam volna, de mivel nem mondta a védőnő, hogy kérjek, és vegyek olyan cukrot is, így csak mentem. Gondoltam van más olyan vizsgálat is, amihez nem kell beutaló, lehet ez is ilyen.

Hát sajna nem ilyen.

Na mindegy, felmentem a nőgyógyászatra beutalót kérni, de akkor már elkértem az igazolást is az apasági nyilatkozathoz. Mert a netes olvasmányok ellenére bizony kell egy igazolás az orvostól, nem elég a kiskönyv, sőt az nem is kell igazából.

Szóval a net sok helyen hazudik, pontatlan, inkább mindennek járjatok utána!

A doki persze épp "szült", így nem volt ott a rendelésen. Sebaj, az asszisztens mindent megoldott, lett pecsét és aláírás is.

Ennek tetejébe a TSH laboros beutalóm is otthon maradt, így azért is el kellett ugranom még. Előtte azonban le akartam rendezni végre a vércukros nyavaját, így odasiettem, 1 órát veszettem, tehát plusz egy óra koplalás.

A gyógyszertárba is be kellett ugrani, ahol kaptam olyan glükózt 180 ft-ért, meg kell jegyeznem egy kiló cukor akciósan 155 ft, szóval kicsit drága a cukor ehhez a vizsgálathoz.

Irány vissza, pont kortyoltam egy kis vizet, mikor szólítottak: hohó, inni sem lehet ám, az éh gyomor az éh gyomor. Na nem akartam mondani neki, hogy már ittam, és gyógyszert is vettem be, valamint épp erős torokfájással küzködök. Valahonnan sikerült összeszedni egy csúnyát. De hagyjuk is ezt inkább.

Szóval bal kéz megszúr, semmi, nem folyt a vérem. Közölte a hölgy, hogy sajna ez nem az én napom, másik kéz, beszúr, ömlik. Le is kellett ragasztani, persze a másikat is, mert közben az is vérezgetett.

Oké, mehetek az endokrinológiára a TSH beutalómat újra kikérni, aztán go le a laborba.

Doktornő sehol, pang a máskor fullon lévő folyosó. Áááááá, ez tényleg nem az én napom!

Mindegy, az asszisztensnő megoldotta

Lementem hát végre a laborba, beadtam a papírt, kérdezték mikorra volt időpont, 8:51, sajna volt egy kis gubanc a terhelésesnél. Kedves mosoly, vonalkód kiad, mehetek. Szólítottak, mivel időpontos voltam, tehát volt sorszámom. Levették, 2. szúrás, újabb 1 fiola.

Oké, van még bőven időnk, párommal voltam persze, nem volt kedvünk ücsörögni, láttuk a többi kismama is elvonul, nem mondták, hogy nem mászkálhatok, így elmentünk, kiváltottam a "dm"-es csomagocskát, és regiztem a bónusz programba.

Aztán irány vissza, még fél óra pihenés, és levették a 2 órási fiolámat is. 3. szúrás. 

Még nem lilul, és nem is fáj, ez jó jel. Ügyesen veszik a vért, ezt szeretem.

Végre ehettem-ihattam kedvemre, minő mámor egy ilyen nap után!

Bejelentkeztem 12-ére 4D-re, már alig várom, hogy lássam a bébit, és hátha végre kiderül mink lesz.

Este úgy aludtam, mint a kisbabák...

 

A régi blog, ami a terhességemet követi végig teljes egészében elérhető ezen a linken:

BLOG

Új a nap alatt: ROVAT

Hamarosan a menüben is!

Új tartalom itt
 Rovat

Babakocsi mustra

 

 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Ajánló

 

GRAVIDAKlub

 

 ROSSMANN

Annyira megtetszett ez a magazin, hogy be kell valljam sok éves "nem fizetek elő semmire" vallásomat adtam fel érte, ugyanis előfizettem rá. Maga az újság 2 havonta jelenik meg, de tele van szuper tippekkel, és érdemes eltenni későbbre is, mivel vegyesen vannak benne a cikkek.

Először igazából akkor találkoztam vele, mikor egy baba csomagban kaptam egy régebbi számot. Na attól kezdve beszereztem a frisseket is, nekem nagyon bejön.

*Ha nem látszik a kép akkor azért, mert a weboldalról linkeltem, és esetleg már törölték.

 
Elit

Aki kedvet érez hozzá, az jelentkezhet!

     

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?