Cikkek
Friss bejegyzések
2016.09.07. 17:34
2016.08.25. 08:28
2016.07.05. 17:34
2016.05.15. 09:19
2016.03.21. 16:03
Friss hozzászólások
 
Chat
 
Látogatók
Indulás: 2015-01-23
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Blog

6. hét

2015.01.23. 12:33, Enma22
Irány a doki

Sokan azonnal orvoshoz rohannak, ha pozitív a tesztjük, ami nagy butaság, mivel ekkor még csak petezsák van, a terhesség tényét tudják csak megállapítani, azt nem hogy élő terhesség lesz e belőle később.

 

Ennek is úgy jártam utána, rengeteg ilyen témával foglalkozó oldal van.

Én is csak azért nem vártam a 8. hétig, amikor már van szívhangja is az embriónak, mert ilyenkor még úgy hívják, mert a munkahelyi körülményeim indokolttá tették a dolgot, hogy minél előbb távozzam köreikből.

FIGYELEM! Sokan megteszik azt, hogy amint megtudják, babát várnak, leszámolnak. NE TEDD! Ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol nem ülő munkát, és nem egy műszakban végzed, akkor a nőgyógyász javaslatot ír a háziorvosodnak a táppénzre való kiírásra. Ha felmondasz nem jár semmilyen juttatás, hiába van meg a szükséges biztosítási időd! (ez 2 éven belül 365 nap, vagy több, a TP miatt)

Szóval ideje volt lelépnem, mert a helyzet megkívánta, sok olyan dolog történt, ami már nekem is sok volt. Sajna nem egy álom munkahelyen dolgozom, szinte napi szinten távoznak a cégtől.

Így hát felhívtam a Siófoki kórház előjegyzését, és bejelentkeztem a nőgyógyászhoz. Miért nem Székesfehérvár? Nos, sokan vannak, szarnak a fejedre, és terhesen is órákig ott rostokolsz. A bánásmódot meg inkább hagyjuk. Aki teheti, az olyan kórházat válasszon, ami bababarát, és pesrze emberbarát. Ezért esett a választásom Siófokra, így már tudhatjátok, hogy valahol ezen városok környékén élek.

Az első vizsgálatra 2014.október 21-én került sor. A doki nem volt túl kedves, mogorva típus, de sokan járnak hozzá, ezért biztos jó orvos lehet. Épp egy szülés után rohant a rendelésre. Szólítottak, még a kapott időpontom előtt! Ez fontos, mivel ilyet kevés kórházban tapasztal az ember. bementem, közöltem, hogy pozitív a terhességi tesztem, erre ő megkérdezte, és meg szeretné tartani. Naná hogy! Micsoda kérdés...

Elmondtam mikor volt az utcsó mensi első napja, aztán Uh-t csinált, ilyenkor még hüvelyit ugye. Azt mondta 4 hetes vagyok. Szerintem a lehetséges fogantatáshoz számolt, mivel már a 6. hetem volt, de ugye szívhang még sehol. Vissza sem hívott, menjek a védőbe. Csodálkoztam, de mentem oda.

Ott a védőnő közölte, hogy az ő naptára, és a gép szerint is 6 hetes vagyok. A háziorvostól kérjek beutalót a 8. heti UH-ra. Kiállította a kiskönyvemet, amit csak akkor szoktak, ha van már szívhang, de én különleges eset vagyok, mint ahogy valószínűleg még jópáran. Ugyanis pajzsmirigy gondok is felmerültek, van egy apró dudor a nyakam bal oldalán a pajzsmirigyemen, így a háziorvos laborba küldött. A védőnő ezért kiállította a kiskönyvemet, és további beutalókat kellett kérnem a többi vérvizsgálathoz, így vércsoport, RH ellenanyag, hepatitisz, toxoplazma.

A munkahelyi közvetlen főnökömet pedig felhívtam, hogy hivatalosan is babát várok, így november 1-jétől nem megyek, táppénz. Veszélyes munkahely, folyamatos 12 óra mint írtam korábban.

Nem örült, azért gratulált. Igazából azért nem örült, mert olyan pozícióban dolgoztam, amit nehéz pótolni más emberrel. 

Ezzel zártam hát a 6. hetemet.

 

A régi blog, ami a terhességemet követi végig teljes egészében elérhető ezen a linken:

BLOG

Új a nap alatt: ROVAT

Hamarosan a menüben is!

Új tartalom itt
 Rovat

Babakocsi mustra

 

 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Ajánló

 

GRAVIDAKlub

 

 ROSSMANN

Annyira megtetszett ez a magazin, hogy be kell valljam sok éves "nem fizetek elő semmire" vallásomat adtam fel érte, ugyanis előfizettem rá. Maga az újság 2 havonta jelenik meg, de tele van szuper tippekkel, és érdemes eltenni későbbre is, mivel vegyesen vannak benne a cikkek.

Először igazából akkor találkoztam vele, mikor egy baba csomagban kaptam egy régebbi számot. Na attól kezdve beszereztem a frisseket is, nekem nagyon bejön.

*Ha nem látszik a kép akkor azért, mert a weboldalról linkeltem, és esetleg már törölték.

 
Elit

Aki kedvet érez hozzá, az jelentkezhet!

     

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?